Cs. B. blog

 

2012. 01.-03.

Félévkor kitűnő voltam, 5 tárgyból dicséretes (kémia, fizika, matek, földrajz, rajz). Persze nem rajzolok olyan jól pl. embert, de ebben a félévben csak térbeli testek ábrázolását vettük, aminek sok köze van a matekhoz.

Idén nem mentünk sítáborba, mert anyum szerint nem vagyunk jó testvérek. Eddig se voltunk jobbak, de mindegy...

P. O.-val néha veszekedtünk, de komolyabb vitáink nem voltak.

Februárban elköltöztünk. Anyum tesómnak engedte, hogy elhozza a kutyáját apumtól, de nekem nem, pedig azt mondta, hogy megengedi. Becsapott. Nem akarom leírni, hogy tesóm miket csinált, de itt is igaz ez a mottó: "Gyakran az kap meg mindent, aki nem érdemel meg semmit."

A farsangon előadtuk a keringőt, őszintén szólva örültem, hogy túl vagyok végre a próbákon.

Egyik reggel beszóltam tesómnak, erre anyum nem akart elengedni aznap P. O.-hoz. De én keringő után felmentem (mivel a kutya-ügy miatt is haragudtam rá). Persze este jól összevesztünk, elnézést kértem, persze csak érdekből. Tesómnak csomó mindent elnéz, bezzeg nekem...

Pár nap múlva átsétáltunk apummal a kutyámmal. Mondtam neki, hogy úgy sem engedik meg, de nem lehetett rá hatni. Volt nagy ordítozás, vissza kellett vinnem, apum meg kereket oldott közben... Pár hét múlva, mikor nem voltunk otthon, berakta a kerítésen a kutyát, anyum és a barátja meg még velem ordítoztak, mikor erről a tervérőlmég csak nem is tudtam...

Idén is elmentem arra a matekversenyre, amire eddig, idén végre megnyertem a megyei fordulót több, mint 10 pont fölénnyel, pedig még egy ötpontos kérdést félre is olvastam. Nagyon jó érzés volt, tanárom is örült. Már sejtettem, hogy nyertem, mivel az egész évfolyamból csak az én tanáromat hívták meg a díjátadóra. Ott voltak nagyszüleim is a díjátadón (amit mindig az ő városukban rendeznek), akárcsak tavaly. Tavalyi szülinapomon ez volt az egyik titkos kívánságom. Emellett voltam fizikaversenyen, továbbjutottam, kerékpáros KRESZ versenyen, ahol nem voltam dobogós, kémiaversenyen, ahol 2. helyezéssel továbbjutottam a megyei fordulóba (a későbbi országos nyertes mögött voltam második). Komplex természettudományi (kémia, fizika, földrajz, biológia, technika) versenyen megyében 1. lett a csapat (szinte az egészet én oldottam meg...), viszont az országos döntőre B. B., aki a biológia kutatói életrajzának megtanulását vállalta, Szent-Györgyin és a C-vitaminon kívül semmit sem tudott, cserben hagyta a csapatot... Nyelvészversenyen a megyei fordulóba jutottam, ahol kiestem, viszont a helyesírási versenytesztem hibátlan lett.

Ugyan már nem tetszett F. L., mégis elhatároztam, hogy helyrehozom a barátságunkat. Barátnőm, P. O. először úgy tűnt, hogy támogat is ebben, viszont folyamatosan hazudozott nekem. Azt hazudta, hogy N. G. másfél éve folyamatosan lejárat mindenkinél, akinél csak tud, de főként F. L.-nál. Azt állította, hogy egy lánynál, M. E.-nél, akit ő ismer, olyan képek vannak, amin N. G. cigizik, hajlakkal szipuzik és drogozik. Nehezen hittem el, de hihetően mondta és elhittem. Állítólag megbeszélt egy találkozót M. E.-rel, viszont hiába vártunk egy órát, csak nem jött. Utána állítólag telefonon azt kérte M. E. cserébe a képekért, hogy én csókoljam meg, pedig úgy tudta, hogy P. O.-nak kellenek a képek (tehát akkor miért tőlem várna cserébe bármit is, főleg, úgy, hogy a csajomon keresztül üzen, hogy csókoljam meg). Teljesen ésszerűtlen és életszerűtlen... Aztán már állítólag szexuális kapcsolatot kért volna, persze erről is biztosítottam P. O.-t, hogy nem fog megtörténni. Többször azt mondta, hogy átküldte a képeket az én e-mail-emre, viszont nem jött semmi. Azt is állította, hogy neki megjött, ő átküldte nekem a dokumentumok közé (nem tudom, hogyan), persze nem jött semmi ide se.

Egyik nap állítólag valaki azt írta neki F. L. nevében (vele jóban van ő is), hogy aznap este menjünk moziba, persze hiába vártunk. Szerintem azt akarta elérni, hogy haragudjak meg F. L.-ra, de nem sikerült neki, mert F. L. még egyszer sem hazudott nekem, viszont ő már sokszor, így elhittem neki, hogy más küldte (nem is az ő fiókjából jött...). Várakozás közben írtunk neki (külön telefonról), és beszélgettünk sokat. Viszont túlságosan faggattam, hogy ki tetszik neki, ezért megharagudott. Ezt is elcsesztem. Ezt P. O. kihasználta, és külön kérésem ellenére azt írta F. L.-nak, hogy én csak azért akarok találkozni vele, hogy faggassam, mikor azok után eszembe se jutott volna. Megláttam a levelét, és bevallattam vele F. L.-nak ezt a gonosz tettét, és megmondtam neki, hogy utolsó eset volt, amit szakítás nélkül eltűrtem. Pár nappal később viszont valóban találkoztunk hármasban F. L.-val, nagyon jó volt így 9 hónap után, de már nem tetszik. Utána P. O. ezt úgy állította be, hogy én elhívtam a volt csajomat. Ehhez képest ő hívta el, és nem is volt a csajom. Direkt mellé ültem a padon P. O. szerint, ehhez képest kettejük közt ültem. Hazakísértem P. O. szerint, ehhez képest ketten kísértük haza. B. B.-nak (versenynél volt említve) és B. O.-nek is le akart járatni ezekkel, és azzal, hogy én ordibáltam vele, ami persze nem igaz, ezeken kívül más hazugságokat is állított. Utólag azt a hazugságot találta ki, hogy M. E. megfenyegette, hogy, ha engem nem járat le, akkor én szakítok vele és megölöm, ha pedig lejárat, akkor nem lesz semmi baj. Ilyen átlátszó hazugsága még nem volt. Ez alapján (amit P. O. hazudott) megzsaroltam, hogy járasson le (és ezért megjutalmazom), vagy szakítok vele és megölöm, és ezt én M. E.-en keresztül küldtem, akit nem is ismerek, miközben P. O.-val naponta találkoztunk (tehát miért üzentem volna bármit is, főleg ilyet máson keresztül)... Ezek után a szakításon gondolkoztam, de nem tettem meg. Nagy hiba volt.

De amit ezután tett, az túlmegy minden határon. Azt hazudta, hogy találkozott személyesen N. G.-val, aki rajta keresztül megzsarolt engem, hogy vagy nem barátkozok F. L.-val, vagy még jobban lejárat nála (ha már megzsarolna, miért nem nekem ír Facebookon). Azt is hazudta, hogy skype-on F. L. azt mondta neki, hogy összevesztek N. G.-val, amiért le akart járatni. Ennek hatására én írtam egy enyhén szólva nem szép levelet N. G.-nak, aki ezért megharagudott. A levél írása közben ott volt P. O., aki tudta, hogy hazugság az egész, és meg fogom szívni, de éppen ez volt a célja. A levelet elolvasta F. L. is, aki szintén megharagudott és beolvasott nekem. Az üzenetre válaszolt N. G. anyja is, aki egyébként normális. Én persze, mikor láttam, hogy mi van, egyből elnézést kértem mindhármuktól. Egyértelmű, hogy nem vesztek össze, hiszen akkor F. L. nem védené N. G.-t, hanem az én pártomat fogná, mivel igazam lenne, de nincsen. Ha lejáratott volna nála, akkor is az előbbi lenne a helyzet, tehát egyértelmű a dolog (hogy P. O. végig hazudott), amit P. O. is beismert. Facebookon elnézést kértem N. G.-tól és F. L.-tól, kézzel írt levélben pedig N. G. anyjától. Mindhárman megbocsátottak, hiszen átlátják, hogy engem is becsaptak, de nyilvánvaló, hogy nem tett jót ez a dolog a megítélésemnek, később látszik majd, hogy mennyire nem. P. O. tudta a Facebook-jelszavamat, amiben az ő neve és a "szeretlek" szó szerepelt, belépett és a nevemben üzenetet írt a testvérének. Nem tudom, mit képzel magáról. Szülei is teljesen kivannak a hazudozásaitól, szemétkedéseitől. Végezetül szakítottam vele, mert betelt a pohár, szerintem nagyon türelmes voltam, de ezt már nem lehetett tűrni. Itt is érvényes a blog mottója: "Gyakran az kap meg mindent, aki nem érdemel meg semmit." Ezt annyival egészíteném ki, hogy az nem kap meg semmit (vagy még rosszabbat), aki azért többet érdemelne.

Folytatás: http://csb.ewk.hu/lejaratas-szakitas-utan-donto

Asztali nézet